Waarde van auto binnenkort weer minder

Binnenkort start het nieuwe jaar. Een nieuw jaar vol goede voornemens, maar ook een nieuw jaar waarin onze auto’s weer een jaartje ouder worden. Terwijl de leeftijd van de auto steeds maar stijgt, daalt de autowaarde telkens weer een beetje. Wie zijn auto binnenkort dus nog tegen de beste prijs wil verkopen, wacht daar best niet te lang meer mee.

De waarde van uw auto is afhankelijk van een aantal elementen, waaronder de leeftijd van de wagen. Over twee weken begint 2015, onze auto’s worden dan weer een jaar ouder en dalen daardoor wat in waarde. Om nog de maximumprijs uit een tweedehandsauto te halen, kunt u hem best in december nog verkopen.


Leeftijd van belang

Bij de bepaling van de waarde van een auto is leeftijd een van de belangrijkste elementen. Daarnaast wordt ook gekeken naar het aantal gereden kilometers. Vaak zijn die twee elementen aan elkaar gelinkt: een oudere wagen heeft meestal ook een hogere kilometerstand dan een jonge wagen. Verder wordt er ook gekeken naar de algemene staat van de wagen en eventuele extra opties die de auto kunnen opwaarderen. De kilometerstand en de staat van de wagen zullen onder normale omstandigheden op een paar weken tijd niet drastisch veranderen. De leeftijd van uw wagen echter wel. Er wordt namelijk enkel gekeken naar het bouwjaar van de wagen. Bij het begin van een nieuw jaar wordt een auto dus automatisch een jaar ouder en daalt de waarde.


Autosalon in aantocht

Over het algemeen is december dus nog een goede maand om een tweedehandsauto te verkopen zonder te veel van de waarde van de wagen te verliezen. Daarnaast is december een goede maand door de komst van het Autosalon in Brussel. Jaarlijks wordt in januari gedurende een tiental dagen het Autosalon georganiseerd in Brussel. Tijdens en vlak na die periode piekt de autoverkoop van nieuwe wagens, waardoor er ook een felle stijging is in het aanbod tweedehands wagens. Om niet in de massa verloren te gaan, kunnen bestuurders best, in de mate van het mogelijke, hun auto al in december proberen te verkopen. Zo vallen ze niet alleen meer op bij potentiële kopers, ze genieten ook nog van de jaarwaarde van 2014.


Droomwagens en vrachtwagens

Het Autosalon in Brussel vindt volgend jaar plaats van 16 tot 25 januari 2015. Op het salon stellen tientallen autofabrikanten hun modellen voor. Het publiek maakt dus erg snel kennis met de verschillende automerken beschikbaar in België. Naast auto’s zijn er ook motors en vrachtwagens aanwezig op het autosalon. De eerste vier dagen van het Autosalon zal er ook een tentoonstelling zijn over de transportsector. In het Truck&Transport-deel van het salon komen bezoekers in contact met vrachtwagenfabrikanten en ze leren er alles over werken in de transportsector. Na Truck&Transport worden bezoekers getrakteerd op Dream Cars, een tentoonstelling van bijzondere auto’s. Paleis 11 van de beurs wordt omgetoverd tot een Franse tuin waarin bezoekers kunnen wegdromen bij de verschillende dure, chique wagens die er getoond zullen worden. Onder andere Lamborghini, Cadillac en Rolls Royce zijn van de partij.

Wilt u de waarde van uw wagen weten, puur uit interesse of om hem zo snel mogelijk te verkopen? Meld vandaag uw auto aan op Ikwilvanmijnautoaf.be, een online automarkt, en ken morgen al de waarde.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands