Dagwaarde auto

Aanmelden

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Dagwaarde auto

De meeste Belgen hebben een eigen wagen. U haalt er uw kinderen mee op, gaat er boodschappen mee doen en gaat er misschien zelfs mee naar het werk. U bent er op dit moment misschien niet mee bezig maar het kan de moeite lonen om de dagwaarde van uw auto te kennen. Dit om verschillende redenen. De waarde van uw wagen daalt namelijk met de jaren. Niet alleen de verouderde mechaniek zorgt voor een dalende prijs, ook de eventuele beschadigingen en mankementjes hebben een grote invloed op de prijs. Wanneer u op de hoogte bent van de dagwaarde van uw auto, hebt u een sterkere positie wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe verzekering afsluit.

Maar hoe bepaalt u de prijs van een wagen? Zoals reeds vermeld zal de leeftijd van uw wagen een van de meest bepalende prijsfactoren zijn. Dit is echter niet voor elk merk of model gelijk. Sommige merken dalen razendsnel in waarde omdat ze niet gegeerd zijn op de tweedehands automarkt. Bij andere merken is de daling iets minder spectaculair. Dit kan komen omdat ze gekend zijn als duurzame modellen of omdat het model gegeerd is op de buitenlandse tweedehandsmarkt. Soms heeft u het geluk dat het model van uw wagen een cultstatus verwerft en de dagwaarde van uw wagen zelfs stijgt. Denk maar aan de originele Citroën DS of de Volkswagen Kombi. Doorgaans betekent een oudere auto ook een met een geschiedenis. Kleine beschadigingen, zoals krassen en deuken zullen de prijs beïnvloeden, net zoals een stroeve versnellingsbak of een kapotte zetelverwarming.

Niet alleen de leeftijd maar ook het gebruik van uw auto zal een invloed hebben op de prijs. Bij intensief gebruik zal de waarde van uw wagen sneller dalen dan wanneer u uw wagen enkel gebruikte om op weekenduitjes te gaan. Het misleidende aan de zaak is dat u meestal niet weet hoeveel effect deze factoren op de prijs zullen hebben.


Waardebepaling via ikwilvanmijnautoaf.be

Het voordeel van ikwilvanmijnautoaf.be is dat wij al jaren samenwerken met een steeds groter wordend netwerk van dealers. Wanneer u zelf de waarde laat bepalen, zult u hoogstens bij twee of drie dealers langsgaan. Wij werken dagelijks samen met duizenden autodealers. Door deze samenwerking hebben wij voldoende ervaring opgebouwd om u een zo accuraat mogelijke schatting te geven. Bij ikwilvanmijnautoaf.be houden we rekening met alle parameters die een invloed hebben op de prijs. We gaan na hoeveel de gemiddelde dealer zou willen betalen voor uw type wagen en geven deze. Zelfs indien u een auto hebt staan die rijp is voor het kerkhof, kunnen we u nog een mooie prijs aanbieden. Veel dealers kopen aftandse wagens op om er wisselstukken uit te halen of voor de schrootpremie.


Binnen 1 dag de waarde bepaald

Via ikwilvanmijnautoaf.be bepaal u de waarde van uw auto snel, vaak zelfs binnen 24 uur na de aanmelding van uw wagen. De waarde van uw wagen wordt gratis geschat door onze erkende dealers. U moet er niet eens de deur voor uit. U kan uw wagen gratis en zonder verplichtingen aanmelden op onze site. Vervolgens voegt u ook enkele foto’s van het voertuig bij het dossier toe, en dan doen wij de rest. Onze dealers zullen via een online veiling laten weten hoeveel ze voor uw auto willen bieden. De dealers bieden tijdens deze veiling tegen elkaar op, wat alleen maar in uw voordeel kan uitdraaien. Binnen de 24 uur krijgt u een e-mail of telefoon met het bod. Bij vragen of opmerkingen over dit bod helpen onze medewerkers u graag verder. Deze staan 6 dagen per week klaar om u verder te helpen. U mag onze medewerkers steeds vrijblijvend contacteren met al uw vragen en opmerkingen. Op deze manier werden al jaarlijks duizenden wagens geschat.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands