België valt uit toon in Europese autoverkopen

De nieuwe autoverkoop in de Europese Unie doet het goed. De autoverkopen is voor de zevende maand op rij gestegen. Alle automarkten droegen bij het de Europese, behalve België en Nederland.

In de afgelopen maand werden er 10,6 procent meer auto’s ingeschreven in de Europese Unie. In totaal ging het om 1.449.148 exemplaren. Hoewel het de zevende maand op rij is dat de Europese autoverkopen zijn gestegen, is het wel het op één na laagste aantal ooit gemeten in maart. Voor februari van dit jaar gold dit ook al. Sinds 2003 worden de aantallen geregistreerd.


Eerste trimester 2014

In het hele eerste kwartaal van 2014 werden er 8,4 procent meer auto’s in de Europese Unie ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er 3.246.719 auto’s geregistreerd. Over het eerste kwartaal van 2014 scoorde België procentueel het op één na slechtste cijfer met een min van 0,5 procent. Dankzij de behaalde resultaten van andere automarkten konden de Europese autoverkopen in het eerste kwartaal een goede plus scoren. De andere automarkten groeiden namelijk tussen de 2,9 procent (Frankrijk) en 13,7 procent (Verenigd Koninkrijk).


Autoverkopen België en Nederland

Alle Europese automarkten deden goede zaken in maart, waardoor de Europese autoverkopen met 10,6 procent konden groeien. België valt wel uit de toon met een daling van 0,5 procent tot 52.808. In totaal werden er in ons land in het eerste trimester 148.532 auto’s ingeschreven. Maar wij zijn geen hekkensluiter in het Europese rijtje. Nederland scoort het slechtst met een daling van 17 procent tot 29.530 stuks. Ter vergelijking: dat is ongeveer een tiende van de verkoop van Duitsland. In andere automarkten steeg het aantal ingeschreven auto’s. In het Verenigd Koninkrijk stegen de registraties met 17,7 procent, in Spanje met 10 procent. Ook in Frankrijk (+8,5%), Duitsland (+5,4) en Italië (+5%) werd er geplust. Vooral de autoverkopen op kleinere automarkten stegen hard. Portugal (+40%), Polen +30%) en Ierland (+26%) plusten met forse cijfers.


Bestverkochte automerken EU

Bij de merken behoren Skoda en Dacia tot de grote winnaars. Ook Lexus pluste flink met 37,9 procent naar 3.541 stuks. Over het eerste kwartaal deden deze drie net zulke goede zaken. De Europese Skoda verkopen steeg met 18,6 procent naar 137.863 stuks. Dacia verkocht 90.560 exemplaren, een stijging van 42,7 procent. Ook Mazda en Suzuki scoorden goed in de maand maart als over het hele eerste kwartaal. Mazda verkocht 29,9 procent meer auto’s in maart en 30,5 procent in het eerste kwartaal vergeleken met vorig jaar. De Suzuki verkopen stegen in beide periodes met iets meer dan 22 procent vergeleken met 2013. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Chevrolet, Mini, Alfa Romeo, Smart, Honda en Land Rover zagen hun afzet dalen in maart, evenals over het hele eerste trimester in 2014.


Top vijf bestverkochte automerken maart België

  1. Volkswagen - 5.329
  2. Renault - 4.775
  3. Peugeot - 4.082
  4. Citroen - 3.719
  5. BMW - 3.537


Auto verkopen

Wil jij een tweedehands auto verkopen? Meld je auto dan gratis aan op Ikwilvanmijnautoaf.be. Ikwilvanmijnautoaf.nl is een online automarkt voor gebruikte motorvoertuigen, waaronder personenwagens. Je kunt hier ook terecht voor de verkoop van je motor, scooter, caravan, camper, taxi, truck, vrachtwagen en bedrijfswagen. Ikwilvanmijnautoaf.be is voor jou gratis, anoniem en vrijblijvend. Je ontvangt binnen 1 dag een bod op je auto, waarna je je auto direct voor het hoogste bedrag kunt verkopen. Ikwilvanmijnautoaf.be werkt samen met 5.000 autohandelaars. Doordat alle aangesloten opkopers een andere achtergrond heeft en eigen specialisme, vinden wij voor iedere auto een koper.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands