BMW lanceert webshop voor i3

Tegenwoordig wordt alles via internet verkocht en gekocht. BMW gaat mee met die trend: in België start het automerk met een nieuw project waarbij klanten hun BMW i3 online kunnen kopen, waardoor ze niet meer naar de dealer moeten. Het pilootproject wordt in ons land gestart.

Uit recente studies blijkt dat klanten alles graag zoveel mogelijk online kopen. Ook hun nieuwe auto zouden ze in de toekomst graag via internet willen bestellen. BMW pikt in op die verwachtingen door een proefproject op te starten in België waardoor klanten hun BMW i3 online kunnen kopen. Klanten zouden dus hun deur niet meer uit moeten om de elektrische BMW te kopen, maar ze krijgen wel nog dezelfde gepersonaliseerde service als klanten die hun BMW bij een erkende verdeler kopen. Klanten kunnen zelf kiezen bij welke BMW verdeler ze hun i3 willen laten leveren. Ze krijgen telefonische ondersteuning tijdens en na de verkoop en er staat een mobiele verkoopadviseur voor hen klaar.


Online configureren en bestellen

Om de BMW i3 online te kopen, gaan klanten naar het configuratieprogramma. Dat programma werkt op dezelfde manier als de configuratieschermen die op elke website van automerken staan en waarmee klanten hun auto kunnen samenstellen en personaliseren om een idee te krijgen van de prijs van hun nieuwe wagen. De online bestelling van de BMW i3 werkt op dezelfde manier. Na de configuratie van hun wagen kunnen klanten doorklikken naar de online aankoopfunctie om de zonet geconfigureerde BMW i3 te bestellen. Na de technische en uiterlijke configuratie van de BMW kunnen klanten nog aangeven hoe ze hun wagen wensen te betalen en bij welke BMW verdeler ze hun nieuwe wagen willen ophalen. De levertijd is afhankelijk van de verschillende opties en wordt tijdens het configuratieproces weergegeven. Momenteel duurt het voor een basisversie zonder extra opties ongeveer 3 maanden voor de wagen geleverd wordt.


De eerste i

De BMW i3 is de eerste volledige elektrische wagen van het Duitse automerk BMW en is ook de eerste wagen in de nieuwe i-reeks. In 2009 stelde BMW de prototypes voor de i3 en i8 voor. In 2011 besloot het merk van de i-reeks een submerk te maken dat zich enkel zou richten op de productie van duurzame elektrische en hybride wagens. De eerste daarvan is de BMW i3 geworden die sinds 2013 effectief in productie is en sinds november van dat jaar ook in Duitsland te koop is. Niet veel later was de BMW i3 ook in België te verkrijgen. De volgende wagen in productie in deze reeks is de BMW i8. In tegenstelling tot de BMW i3 is de i8 niet volledig elektrisch. De i8 is een plug-in hybride sportwagen die op stroom werkt, maar ook op benzine. De productie van de i8 is dit jaar begonnen en verwacht wordt dat de hybride vanaf 2015 ook in het straatbeeld te zien zal zijn.

10.000 i3’s

Uit de verkoopcijfers van BMW blijkt dat er tegenwoordig wereldwijd al 10.000 stuks van de elektrische wagen rondrijden. In Duitsland werden in november 2013, de eerste maand dat de i3 verkocht werd, al 400 stuks verkocht. Op dit moment zouden er wereldwijd een honderdtal i3’s verkocht worden, wat neerkomt op een 3.000 wagens per maand. Dat cijfer ligt in de lijn van de verwachtingen die BMW had. Uw nieuwe BMW i3 kopen kan vanaf nu gemakkelijk online. Wist u dat u ook gemakkelijk online uw oude auto kunt verkopen? Dankzij Ikwilvanmijnautoaf.be bereikt u in enkele muisklikken duizenden auto opkopers voor uw occasie.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands