Brusselse autosalon merkbaar in autoverkopen?

Afgelopen maand werden er in België weer meer nieuwe personenwagens ingeschreven. Ondanks dat we het over een lichte stijging hebben, kan de stijging worden toegekend aan het autosalon van Brussel.

In februari werden er in totaal 46.140 nieuwe wagens ingeschreven. Dat is een stijging van 1,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Brancheorganisatie Febiac zegt daarbij dat in de cijfers de eerste leveringen verschijnen van voertuigen die tijdens het autosalon van Brussel werden besteld. Febiac verwacht tevens dat de autoverkopen tijdens het autosalon van Brussel ook in maart nog merkbaar zal zijn. Over de eerste twee maanden van dit jaar werden 95.724 inschrijvingen van wagens genoteerd. Dat is een kleine daling van 0,38 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.


Bestverkochte auto’s februari

Was Volkswagen in januari nog het bestverkopende automerk in België, in februari moet de autofabrikant de koppositie afstaan aan Peugeot. Van dat merk werden er 4.278 wagens geregistreerd. Dat is een verbetering van ruim 700 stuks ten opzichte van februari 2013. Volkswagen moet genoegen nemen met de tweede plek met in totaal 3.860 verkochte eenheden, tegenover 4.682 stuks in januari 2014. Renault staat wederom op plek drie, met ditmaal 3.756 inschrijvingen.


Top 5 automerken

  1. Peugeot
  2. Volkswagen
  3. Renault
  4. Citroën
  5. Opel

Hieronder vind je de top 10 autoverkopen februari:


Eigen wagen verkopen

Ben jij geïnteresseerd in een van de nieuwste modellen van Peugeot, Volkswagen of Renault? Dan hoef je je geen zorgen te maken waar je met je huidige auto heen moet. Je kunt je auto snel verkopen op Ikwilvanmijnautoaf.be. Dit is een gratis autoverkoopdienst. Meld je de auto op een werkdag voor 22.00 uur aan, dan is de kans groot dat je de volgende dag al een hoog inkoopvoorstel per e-mail ontvangt. Het aanmelden, laten schatten en verkopen van je wagen is gratis en vrijblijvend. Het autoverkopen team van ikwilvanmijnautoaf.be heeft dagelijks contact met duizenden goedgekeurde autobedrijven. Zij moeten aan strenge eisen voldoen om toegang te krijgen tot ons afgeschermde autoveiling. Op deze manier kunnen weet je zeker dat de overname van de auto veilig en correct verloopt.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands