Europese autoverkopen stijgen half jaar op rij

De Europese autoverkopen scoren verrassend goed. Februari is de zesde maand op rij dat er meer auto’s worden verkocht in Europa. Afgelopen maand werd er een stijging van 8 procent genoteerd.

In februari werden er in Europa in totaal 861.058 auto’s ingeschreven tegenover 797.494 personenwagens in dezelfde maand vorig jaar. Hoewel het aantal verkochte auto’s hoger lag dan in februari vorig jaar, is het wel het op een na laagste aantal ooit in februari sinds de metingen in 2003.


Europese automarkten

België schreef in februari 46.140 nieuwe wagens in, een stijging van 1,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Met deze lichte stijging eindigt België op Europees niveau onderaan de lijst van landen met de meest verkochte auto’s. Alleen Frankrijk en Cyprus staan nog onder België, omdat deze twee landen als enigen een kleine daling in de autoverkopen moesten melden. Op de daling van Frankrijk en Cyprus na, stegen de verkopen in alle Europese landen. In Spanje werd een stijging van 17,8 procent gemeten. Ook Italië (+8,6%), het Verenigd Koninkrijk (+3%) boekten plussen, maar de echte stijgingen waren op de kleinere automarkten te zien, zoals:

  • Portugal (+40,2%)
  • Litouwen (+40,1%)
  • Bulgarije (+32,5%)
  • Oostenrijk (+30,2%)


Stijgers en dalers

De bestverkochte wagen in Europa is de Volkswagen Golf, die op jaarbasis al 16,3 procent meer is verkocht dan een jaar geleden. De grootste procentuele stijging is voor de Skoda Octavia, die meer dan 35 procent hoger scoort dan een jaar eerder.


Top tien bestverkochte automodellen

Alle top tien merken doen het beter dan vorig jaar. Audi komt op jaarbasis (+9,2%) als grootste winnaar uit de bus, maar ook minder grote merken doen het goed. Zo hadden Suzuki en Dacia een stijging boven de 30 procent. Maar er zijn nog meer verrassende resultaten. De opvallendste stijger bevindt zich bij de ‘overige merken’ van de Fiat Group. Ten opzichte van februari 2013 lagen de autoverkopen van Ferrari en Maserati met maar liefst 224 procent hoger.


Maserati verkopen groeit

Maserati staat op dit moment bekend als sterkst groeiende merk wereldwijd. In de eerste twee maanden van 2014 zijn in thuisland Italië al 228 auto’s verkocht, een toename van 100 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen in Italië groeide de verkopen. Ook in de Benelux, Duitsland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk stegen de Maserati verkopen. In totaal zijn er vanaf 2014 al 854 Maserati’s ingeschreven, wat een toename van 698 procent is. De stijging is vooral te verklaren door de introductie van de Ghibil. Dit model is goed voor 65 procent van de verkoop.


Auto verkopen

Dat er steeds meer exclusieve merken op de markt komen merkt ook Ikwilvanmijnautoaf.be. Afgelopen jaar werden er meer exclusieve automodellen online te koop aangeboden vergeleken met voorgaande jaren. Op Ikwilvanmijnautoaf.be kun je eigenlijk elke auto aanmelden voor verkoop. De autoinkoopdienst werkt samen met 5.000 gecertificeerde autobedrijven, waaronder auto-exporteurs, schade- en sloopspecialisten en merkdealers. Dankzij het grote netwerk kun je al binnen 1 dag een hoog bod voor je auto verwachten. De dienstverlening is gratis, veilig en vrijblijvend.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands