Volkswagen meest verkochte auto in stabiele autoverkopen

De autoverkopen blijven wederom stabiel. Er zijn nagenoeg evenveel wagens ingeschreven als in april 2013. Daarmee doet België het een stuk beter dan andere Europese landen.

Vorige maand werden er 53.319 nieuwe personenwagens ingeschreven. De inschrijvingen lagen 0,5 procent hoger dan de inschrijvingen in dezelfde periode vorig jaar, toen er 53.319 nieuwe personenwagens werden verkocht. In maart werden er nog 0,5 procent minder auto’s ingeschreven tot 52.808 stuks.


Meer dan 200.000 nieuwe wagens

In het eerste derde van dit jaar zijn er 201.851 nieuwe personenwagens ingeschreven, een daling van 0,1 procent vergeleken met de eerste drie maanden van 2013. Autofederatie Febiac verwacht over het hele jaar een vergelijkbaar aantal inschrijvingen als in 2013 en dat lijkt tot nu toe uit te komen. De automarkt is stabiel met 0,1 procent minder auto inschrijvingen.


Andere Europese landen

België doet het met een lichte stijging van 0,5 procent een stuk beter als bijvoorbeeld buurland Nederland. Daar werden 6,3 procent minder auto’s verkocht met een totaal aantal inschrijvingen van 28.479 stuks. Over het eerste kwartaal zijn de autoverkopen met 7,1 procent gedaald tot 107.265 personenwagens. In Duitsland gaat het al niet veel anders. In april werden er 274.097 nieuwe personenwagens in het verkeer toegelaten, een daling van 4 procent. Frankrijk (+6%), Italië (+2%) en Spanje (+20%) schreven allen wel positieve cijfers.


Positieve uitschieters autoverkopen

Van alle automerken was Volkswagen weer het populairste in de autoverkopen in april. Renault, Peugeot, Audi en Citroën volgen Volkswagen. Er zijn ook nog enkele automerken die voor positieve verrassingen hebben gezorgd. Zo steeg de autoverkoop bij Dacia (+26,31%), Skoda (+20,6%) en Porsche (+75%). Porsche is nu zelfs Alfa Romeo voorbijgestoken. Het aangekondigde vertrek doet Chevrolet niet goed, de verkoopcijfers daalden met 65 procent.

  1. Volkswagen - 5.698
  2. Renault - 5.655
  3. Peugeot - 4.092
  4. Audi - 3.609
  5. Citroën - 3.608

Over de eerste trimester staat Volkswagen eveneens op de eerste plek wat betreft de best verkopende automerken, op de voet gevolgd door Peugeot, Renault en Citroën. BMW staat als eerste premiummerk op de vijfde plek. Hyundai is de eerste niet-Europese autofabrikant in het rijtje en staat op nummer tien.


Occasion verkopen

Ondanks dat de nieuwe autoverkopen licht is gestegen, betekent het niet dat jij niet je tweedehands auto kunt verkopen. Gebruikte modellen zijn nog steeds erg populair onder automobilisten. Wil jij zeker weten dat je je auto zo snel mogelijk verkoopt? Dan kun je je auto gratis en vrijblijvend aanmelden op de autoverkoopsite Ikwilvanmijnautoaf.nl. Je kunt je auto al binnen tien minuten aanmelden. Je hoeft hier alleen maar je autogegevens voor in te vullen. De auto wordt op waarde geschat, waarna alle 5.000 aangesloten auto-opkopers een bod op de auto kunnen plaatsen. Het hoogst geboden bedrag ontvang je per e-mail binnen 1 dag. Ga je akkoord, dan kun je met een druk op de knop de verkoop definitief maken. Tijdens de overdracht ontvang je direct het afgesproken bedrag.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands