zonder gedoe. verkocht.

meld gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop
We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen
We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk
Wij nemen de onderhandelingen uit handen
Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Het verkopen van uw auto werkt als volgt.

Stap 1

Aanmelden

Meld uw voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over uw voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw voertuig toe voor een sneller resultaat.

Stap 2

Resultaat ontvangen

Binnen een paar dagen na uw aanmelding ontvangt u het hoogste bod van de aangesloten dealers. Dit bod is vrijblijvend.

Stap 3

Verkopen

Gaat u akkoord met het bod? Dan brengen we u in contact met de kopende dealer. Die verzorgt de betaling en vrijwaring van uw voertuig!

Als u van plan bent uw auto te verkopen, is de kans groot dat u al gehoord hebt van de term 'auto overname'. Maar wat houdt dit precies in, en hoe zorgt u ervoor dat u het meeste uit uw verkoop haalt? In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op het proces van auto overname en geven we u praktische tips om uw verkoop succesvol te maken.

Wat is auto overname?

Auto overname, ook wel auto inkoop genoemd, is een proces waarbij een bedrijf of handelaar uw auto koopt, meestal om deze door te verkopen. Dit kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om van uw auto af te komen, vooral als u niet de tijd of de middelen heeft om deze zelf te verkopen.

Voordelen van auto overname

 1. Snelheid: Het overnameproces is vaak snel en efficiënt. U kunt binnen een paar dagen van uw auto af zijn.
 2. Minder gedoe: U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een koper, het onderhandelen over de prijs of het regelen van administratieve zaken.
 3. Veiligheid: De transactie vindt plaats met een erkend bedrijf, waardoor u minder risico loopt op oplichting.

Nadelen van auto overname

 1. Lagere prijs: Bedrijven die auto's overnemen, bieden vaak minder dan wat u zou kunnen krijgen bij een particuliere verkoop. Ze moeten immers ook winst maken.
 2. Onderhandelingen: Hoewel het minder is dan bij particuliere verkopen, kan er nog steeds enige onderhandeling nodig zijn om tot een bevredigende prijs te komen.


Hoe werkt auto overname?

Stap 1: Waardebepaling

Het eerste wat u moet doen is de waarde van uw auto laten bepalen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Online taxatie: Veel bedrijven bieden online tools aan waar u basisinformatie over uw auto kunt invoeren om een schatting van de waarde te krijgen.
 • Fysieke inspectie: Een nauwkeuriger methode is om uw auto fysiek te laten inspecteren door een professional.

Stap 2: Aanbod ontvangen

Na de waardebepaling ontvangt u een aanbod van het overnamebedrijf. Dit aanbod is gebaseerd op de huidige staat van uw auto, de kilometerstand, het merk, model en de leeftijd van de auto.

Stap 3: Onderhandelen

Hoewel het aanbod vaak niet onderhandelbaar is, heeft u soms ruimte om te onderhandelen, vooral als u meerdere aanbiedingen heeft ontvangen van verschillende bedrijven.

Stap 4: Documenten en administratie

Als u akkoord gaat met het aanbod, is de volgende stap het regelen van de administratieve zaken. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij de hand heeft, zoals:

 • Het inschrijvingsbewijs
 • Het keuringsbewijs
 • Het onderhoudsboekje
 • Uw identiteitskaart

Stap 5: Overdracht en betaling

De laatste stap is de overdracht van de auto en het ontvangen van de betaling. Dit kan variëren van contante betaling tot bankoverschrijving, afhankelijk van het bedrijf waarmee u werkt.


Tips voor een succesvolle auto overname

1. Doe vooronderzoek

Voordat u met een overnamebedrijf in zee gaat, is het belangrijk om uw onderzoek te doen. Lees reviews en ervaringen van andere verkopers om een beeld te krijgen van de betrouwbaarheid van het bedrijf.

2. Wees transparant over de staat van uw auto

Eerlijkheid duurt het langst. Wees open over eventuele schade of gebreken aan uw auto. Dit voorkomt problemen tijdens de inspectie en zorgt voor een soepelere transactie.

3. Zorg voor een schoon en opgeruimd voertuig

Een schone en opgeruimde auto maakt een betere indruk en kan de waarde verhogen. Investeer in een grondige schoonmaakbeurt voordat u uw auto aanbiedt voor overname.

4. Houd rekening met seizoensinvloeden

De vraag naar auto's kan variëren afhankelijk van het seizoen. Probeer uw auto te verkopen in een periode waarin de vraag hoger is, bijvoorbeeld in de lente of zomer.


Veelgestelde vragen over auto overname

1. Hoeveel krijg ik voor mijn auto?

De prijs die u voor uw auto krijgt, hangt af van verschillende factoren zoals het merk, model, bouwjaar, kilometerstand, en de algehele staat van de auto. Het is verstandig om meerdere taxaties te laten uitvoeren om een goed beeld te krijgen van de waarde.

2. Is de waardebepaling gratis?

Bij de meeste overnamebedrijven is de eerste waardebepaling gratis. Dit kan online of via een fysieke inspectie gebeuren. Het is altijd goed om dit vooraf te verifiëren bij het bedrijf.

3. Moet ik mijn auto nog laten keuren?

Dit hangt af van het bedrijf waarmee u werkt. Sommige bedrijven vereisen een recente autokeuring, terwijl anderen dit niet doen. Het is verstandig om dit te checken voordat u het proces start.

4. Kan ik mijn auto verkopen als deze beschadigd is?

Ja, veel overnamebedrijven kopen ook beschadigde auto's. De staat van de auto zal echter invloed hebben op de geboden prijs. Wees eerlijk over de schade om verrassingen te voorkomen.

5. Hoe lang duurt het hele proces?

Het proces van auto overname kan variëren van een paar dagen tot enkele weken, afhankelijk van de snelheid van het overnamebedrijf en de complexiteit van de transactie. Het is een van de snellere manieren om uw auto te verkopen.


Conclusie

Auto overname kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om van uw auto af te komen zonder de rompslomp van een particuliere verkoop. Door goed vooronderzoek te doen, meerdere offertes te vergelijken en transparant te zijn over de staat van uw auto, kunt u het beste uit de verkoop halen. Vergeet niet om uw auto schoon te maken en alle benodigde documenten klaar te hebben om het proces soepel te laten verlopen.

Bij ikwilvanmijnautoaf staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Of u nu een oude auto, een beschadigde wagen, een luxe voertuig of zelfs een camper of caravan wilt verkopen, wij zorgen ervoor dat u een eerlijk en marktconform voorstel krijgt. Bezoek onze website voor meer informatie en begin vandaag nog met de verkoop van uw wagen!

Door deze tips te volgen en goed voorbereid het proces in te gaan, zult u merken dat auto overname een stressvrije en effectieve manier is om uw auto te verkopen. Veel succes!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands